Carey Price. Foto: TT

Carey Price: ”Jag kom till en mörk plats”

Uppdaterad
Publicerad

Montreals målvakt Carey Price har missat inledningen av NHL-säsongen efter att ha deltagit i ligans hjälpprogram för spelare.

I ett inlägg på Instagram berättar han om hur han kämpar med sin psykiska hälsa.

”Jag har låtit mig själv komma till en mörk plats”, skriver han.

Förra säsongen blev en stor framgång för Montreal och Carey Price när laget tog sig till Stanley Cup-final där man förlorade mot Tampa Bay.

Men i upptakten av säsongsinledningen har inte Price funnits med.

Den 7 oktober meddelade spelarfacket NHLPA att 34-åringen skulle genomgå NHL:s och spelarfackets hjälpprogram för spelare. Programmet erbjuds alla spelare i NHL och syftar till att hjälpa spelare och deras familjer med problem så som psykisk ohälsa och missbruk.

I ett inlägg på Instagram berättar Carey Price om hur han de senaste åren har försummat sin psykiska hälsa.

”Under de senaste åren har jag låtit mig själv komma till en mörk plats och jag hade inte verktygen att klara den kampen”, skriver han.

Han berättar vidare att han förra månaden checkade in på en behandlingsklinik för sitt missbruk.

”Jag kom till ett läge där jag förstod att jag måste prioritera min hälsa för både mig själv och min familj. Att be om hjälp när du behöver det är vad vi säger åt våra barn att göra, och det var vad jag behövde göra”, skriver han.

Han fortsätter:

”Jag har försummat min psykiska hälsa under flera år vilket kommer ta tid att reparera; allt jag kan göra är att ta det dag för dag.”

Han skriver även att det är osäkert när han kommer tillbaka till isen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.