Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tove Alexandersson går i mål som segrare efter den imponerande upphämtningen. Foto: Orienteringsförbundet/Bildbyrån

Tove Alexanderssons uppvisning – hämtade upp enormt försprång

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson gick ut över sju minuter efter landslagskamraten Andrea Svensson i Swedish League-finalen i Timrå. Men hon hämtade upp försprånget och vann till slut med hela 3,5 minuts marginal.

– Jag trodde inte att det skulle räcka hela vägen, säger Alexandersson i en tv-intervju efter loppet.

Tove Alexandersson hade missat många tävlingar i Swedish League den här säsongen och därför hade hon ett väldigt svårt utgångläge då säsongen skulle avslutas med långdistans.

Hon startade som femma i jaktstarten, hela sju minuter och 20 sekunder efter ledande Andrea Svensson. Men hon grejade det. Tävlingen vann hon med över tio minuters marginal och det räckte därmed till en totalseger. I dagens tävling tog hon sig i mål på 83 minuter och 17 sekunder.

– Det var ju otroligt fin och rolig orientering, men jag känner att det börjar vara slutet av säsongen och jag hade lite svårt att hålla fokus hela tiden. Det har blivit en hel del missar, så jag trodde inte att det skulle räcka hela vägen. Men jag skärpte mig där på slutet, säger Alexandersson.

Tvåa i totalen blev alltså Andrea Svensson och trea kom Elin Månsson.

På herrsidan vann Martin Regborn i dag, men totalen gick till Viktor Svensk.

SVT sänder sprint-EM i Italien från den 4 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.