Douglas Lindelöw på Casello. Foto: Bildbyrån

Casello med i tyska OS–truppen

Uppdaterad
Publicerad

Tyske storstjärnan kommer att tävla med Casello. ”Det har ju pratats lite om att Beerbaum eventuellt skulle trappa ner, men istället är han superhet”, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Douglas Lindelöw tvingades sälja Casello till tyska storstjärnan Ludger Beerbaum. Nu är Casello en av de hästar som kommer delta i OS i Rio, uppger Tidningen Ridsport.

– Ludger Beerbaum skulle aldrig göra en sådan värvning om han inte satsade fullt ut mot Rio. Jag är inte det minsta förvånad att Casello är med i OS–truppen, men det är för tidigt att säga om de är ett medaljekipage, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Casello är inte den enda med blågul anknytning i Tysklands trupp, även svenskfödda hästen Fibonacci är med. Men fokuset på Tysklands OS–trupp ligger på Beerbaum/Casello.

– Det ska bli väldigt intressant att följa honom, säger Lotta Björe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.