Carina Cassøe Krüth

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet som har gjort att dressyrryttaren Cassøe Krüth har stängts av. Foto: X/Bildbyrån

Danska dressyrryttaren Carina Cassøe Krüth stängs av från landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Dressyrryttaren Carina Cassøe Krüth var tänkt som reserv i det danska OS-laget i Paris. Men bara timmar före tillkännagivandet av truppen valde hon att dra sig ur – nu utesluts danskan från landslaget.

Anledningen är det klipp, som fått stor spridning i sociala medier, som sägs visa hur Cassøe Krüth rider en häst hårt och piskar den.

Tidigare i somras anmäldes 40-åringen till det danska ridsportförbundets disciplinnämnd, och hon drog sig då ur OS.

Cassøe Krüth har tidigare straffats med böter på 5000 danska kronor, men nu väljer förbundet även att tillfälligt stänga av henne från all landslagsverksamhet.

”Beslutet har fattats på grund av att ryttarens beteende i videon är oförenligt med DRF:s värdegrund,” skriver det danska ridsportförbundet på sin hemsida.

Cassøe Krüth, som bland annat ett VM-guld i lag från 2022, har tidigare skrivit i ett sms till danska TV2 att hon gör ett tydligt misstag i videon.

”Videosekvensen är från ett träningspass i februari 2022 och visar ett tydligt fel från min sida, vilket jag är mycket ledsen för och djupt beklagar, då den absolut inte präglar sättet jag tränar hästar på”.

SVT Sport har sökt det danska ridsportförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.