Förbundskapten Henrik Ankarcrona om Henrik von Eckermanns hårda ord: ”Kan inte förstå det”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann sågade sig fullständigt efter att drömmen om en OS-medalj slutat i ett fall och nämnde ord som skamligt och pinsamt.

– Jag kan inte förstå att det är sådana känslor, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Ankarcronas första tanke gick till Henrik von Eckermann och King Edward och en förhoppning om att ingen skadat sig i samband med den individuella finalen.

– Det är klart att man blir chockad när det händer och man känner en oro om häst eller ryttare har skadat sig. Nu verkar det ha gått bra men man känner av lite törnar och man känner sig lite besviken och är ledsen så klart men det är bara att gå vidare, säger Ankarcrona.

OS i Paris 2024

von Eckermann stod tappert i mixedzone kort efter incicenten och orden skamligt och pinsamt gick till de utsända teamen i intervju efter intervju. Det var hans sammanfattning av dagen.

”Små fel kan få sådana följder”

– Jag kan inte förstå att det är sådana känslor som går genom kroppen, å andra sidan ska man komma ihåg att det är hoppning på allra högsta nivå och det handlar om levande djur och att små fel kan få sådana här följder. I slutändan ska vi vara glada åt att ingen skadade sig, säger Ankarcrona.

Svensk ridsport och dess hopplandslag har upplevt en våg av framgångar de senaste åren och fick i Tokyo-OS för tre år sedan med sig ett lagguld och ett individuellt silver för Peder Fredricson.

– Vi ska inte stirra oss blinda på en isolerad händelse även om det gällde väldigt mycket här och nu, säger Ankarcrona.

”Man får bryta ihop”

Ankarcrona sitter lugnt i båten under turbulensen i Versailles med det vackra slottet inom synhåll från ridstadion.

– Vi var väl förberedda men inte bra nog när det gällde som mest. Man ska vara besviken och man får bryta ihop, vi underpresterade men kommer att komma igen. Det är inte så mycket att hetsa upp sig över om man tittar på den stora bilden och vi kommer att bli bättre, säger förbundskaptenen när han summerar den totala svenska laginsatsen.

Missa inte OS-magasinet i kväll klockan 22.05 – med dagens höjdpunkter och analyser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet