• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisen Bratt Fredricson ger lugnande besked om maken Peder. Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson är förd till sjukhus efter ett fall på framridningen

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson fördes till sjukhus efter ett fall på framridningen under söndagen.

Hans fru Lisen Bratt Fredricson kommer med lugnande besked.

”Han är okej men mörbultad”, skriver hon på Instagram.

Det var under uppvärmningen på framridningen inför finalen i hoppklassen 1:35 som Fredricson föll av hästen Que Sera.

– Han blev omhändertagen snabbt och fick medicinsk hjälp och är på väg till sjukhuset. Vi vet inte så mycket mer i nuläget, säger Sara Johansson, tävlingsansvarig på GCT i Stockholm.

Johansson meddelade även att Fredricson var vid medvetande och talbar när han lämnade arenan. Det följdes av lugnande besked från hans fru Lisen Bratt Fredricson.

”Peder är okej men mörbultad. Det ser inte ut som att han har några frakturer. Ytterligare undersökningar väntas”, skriver hon på Instagram.

Den pågående tävlingen avbröts och kommer inte återupptas. Däremot kommer den stora Grand Prix’n genomföras som planeras.

– Jag förstår att man avbryter klassen. Det var många som var otroligt chockade, ledsna. Många som står Peder nära och känner för honom och familjen. Men att tävlingen fortsätter är jag säker på att Peder vill, så man måste lämna det därhän och gå vidare, även om man måste ta tre djupa andetag, säger SVT:s expert Lotta Björe, som var på plats då olyckan inträffade.

Hans häst Que Sera har genomgått undersökning och mår bra.

KLIPP: Peder Fredricson förd till sjukhus – hör tävlingsansvarig om olyckan

Peder Fredricson skadad – ramlade av på framridningen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peder Fredricson skadad – ramlade av på framridningen Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.