• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Henrik von Eckermann segrare i GP-hoppningen på Stockholms Stadion

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann segrare i GP-hoppningen på Stockholms Stadion Foto: Bildbyrån

Henrik von Eckermann segrare i GP-tävlingen på Stockholms Stadion

Uppdaterad
Publicerad

I fjol missade Henrik von Eckermann segern i GCT:s Grand Prix-tävling på Stockholms Stadion med elva ynka hundradelar.

I år hade han marginalerna på sin sida – och slog Shane Breen med sex hundradelar.

– Det är fantastiskt, vilken helg jag haft, säger von Eckermann till SVT Sport.

Nio ryttare gick till omhoppning och bland dem hittade vi både Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann.

Efter att irländaren Shane Breen inlett med en riktigt snabb omgång gällde det att satsa stort för att ha en chans att vinna och det gjorde både Baryard-Johnsson och von Eckermann.

För Baryard-Johnsson gick det nästan vägen, men efter en skarp sväng in mot det sista hindret klarade hennes Indiana inte av att ta sig över det utan ett nedslag och ekipaget slutade sjua till slut. I och med det avancerar hon till en andraplats i GCT-totalen.

Bättre gick det för von Eckermann som gick ut som sista ryttare. Hans King Edward var både snabb och säker och efter att ekipaget klarat det sista hindret gick de i mål sex hundradelar före Breen och kunde ta hem tävlingen till publikens stora jubel.

– Det är fantastiskt, vilken helg jag haft. Den kommer nog aldrig igen. Man ska aldrig säga aldrig men tre vinster och två andraplatser och få vinna Grand Prix som jag slutade tvåa i förra året. Nu lyckades jag vinna med väldigt liten marginal, det var min helg, säger von Eckermann till SVT Sport.

För segern får han 1,8 miljoner kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.