Svenska debutanten: ”Det är jag mest sur över”

Uppdaterad
Publicerad

Hon fick ett wildcard och halkade in i världscupfinalen på ett bananskal. Men Emilie Nyreröd var inte nöjd med att bara delta. ”Vi hade en riktigt stor miss som var mitt fel – det är jag mest sur över”, säger finaldebutanten till SVT Sport.

Sedan tre av dressyrens största stjärnor tvingats lämna återbud till världscupfinalen i Göteborg fick Emilie Nyreröd ett wildcard.

Dagen före finaldebuten berättade svenskan för SVT Sport att hon inte hade några större förhoppningar – hon hade ju trots allt ”halkat in på ett bananskal”.

Men efter ett par missar i den inledande Grand Prix-klassen kom tävlingsmänniskan Nyreröd fram.

– Det är några riktigt bra saker och några plumpar – en riktigt stor som var mitt fel. Det är jag mest sur över, att det var mitt fel, säger hon till SVT Sport.

Missen Nyreröd pratar om var att hennes Miata föll in i trav innan hon skulle göra galoppombyten i varje steg på diagonalen.

– Men det är skickligt att hon trots sin unga ålder bara fortsätter”, kommenterade SVT Sports expert Gunilla Byström.

– Förutom missarna red hon jättebra, mjukt och fint hela tiden.

Med sina 69,8 procent slutar Nyreröd på en delad 14:e plats – och är vidare till söndagens kür (alla 18 ekipage var över 60 procent och är därmed vidare till avgörandet). Där får hon sällskap av Tinne Vilhelmson Silfvén som slutade tvåa på 76,5 procent, och Patrik Kittel som blev trea på 76,357 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.