Lena Malmström missar Paralympics. Foto: Pontus Lundahl/TT

Svenska medaljhoppet Lena Malmström missar Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Lena Malmström siktade på medalj i Paralympics.
Men bara en dryg vecka inför mästerskapets invigning tvingas hon kasta in handduken.
Detta på grund av en skada på hennes häst.
Hon ersätts av Anita Johnsson.

Så sent som i juni visade Lena Malmström och Fabulous Fidelie storform, då de vann tre tävlingar under en Grand Prix i tyska Hagen.

Säsongens stora mål för dressyrekipaget var Paralympics i Paris, men nu tvingas de lämna återbud till tävlingarna.

– Lena kände att Fidelie inte rörde sig helt hundra vilket bekräftades vid efterföljande veterinärundersökning. Hon får nu en period med rehab och därför kommer Paralympics för snabbt inpå, säger paralandslagets veterinär Tobias Wrangberg på Svenska ridsportförbundets hemsida, och lägger till:

– Hästarnas välmående går alltid i första hand och det viktigaste är att Fidelie mår bra hemma i sin hage. Hon kommer att vara tillbaka i träning inom kort.

”Finns inga tveksamheter”

Malmström hade höga förhoppningar inför tävlingarna, men förklarar att valet var självklart.

– Jag hade siktet inställt på medalj, vi har en hög kapacitet och jag tror att vi hade varit med i toppen. Men det finns inga tveksamheter i beslutet, Fidelie ska må bra och förhoppningsvis får vi möjlighet till fler stora mästerskap i framtiden, säger hon.

Malmström och Fabulous Fidelie ersätts av Anita Johnsson och Currant LA. Johnsson missade Paralympics för tre år sedan av samma anledning som Malmström nu gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.