Peder Fredricson och franskt fall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det franska fallet och den svenska avslutaren Peder Fredricson Foto: SVT

Besvikelse trots pallen i League of Nations: ”Ett skitår”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges superlag såg ut att missa pallen i League of Nations men slutade trea i Barcelona efter ett franskt fall. Det var dock ingen glädje över pallplatsen.

– Jag kan summera 2024 som ett skitår, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Första pallplatsen i tävlingen sedan 2019 slog inte väl ut hos laget.

– Det är en besvikelse i slutändan, vi hade hoppats på mer men det är inte vårt år i år, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Nederländerna ledde stort när Kim Emmen på Imagine hade tre nedslag och tolv fel vilket öppnade tävlingen inför Peder Fredricsons och Catch me Nots avslutande hoppning.

Det blev ett nedslag och fyra fel på den svåra banan, vilket totalt gav 20 fel. Sverige såg ut att missa pallen när Frankrikes Kevin Staut ramlade av Beau de Laubry och laget blev utan resultat.

”Inte tillräckligt skarpa”

– Jag kan summera 2024 som ett skitår, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

– Vi siktade högre men en tredjeplats är inte fy skam. Vi är inte tillräckligt skarpa, säger Ankarcrona.

Inför Fredricsons avslutande hoppning delade Nederländerna och Tyskland på ledningen med 12 fel (tre nedslag) medan Sverige låg trea på 16.

Får vänta på första titeln

– Det är det som är så häftigt med nationstävlingarna där det är så spännande in i det sista med det här formatet där alla tre räknas i sista omgången, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Tyskland vann på tolv fel före Nederländerna på 16.

Henrik von Eckermann på King Edward hade 0 och 4 fel i sina två hoppningar medan Malin Baryard-Johnsson, Indiana, hade 0+8. Rolf Göran Bengtsson på Zuccero hade 4 fel efter sin första hoppning, vilket blev hans enda.

Det svenska laget har vunnit OS, VM och EM men får vänta på sin första League of Nations-titel.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.