Michelle Coleman levererade i Budapest. Foto: Bildbyrån

Coleman med imponerande tid – pallplats i Budapest

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman simmade in på en andraplats på 100 meter fritt under lördagens världscuptävling i Budapest.

Hon slogs endast av olympiska mästaren Emma Mckeon.

– Det var faktiskt bättre än jag förväntade mig, säger Michelle Coleman till SVT sport.

I helgens världscuptävlingar i simning i Budapest gjorde Michelle Coleman en stark final på 100 meter fritt.

– Det var faktiskt bättre än jag förväntade mig. Jag kände mig inte alls bra inför loppet och var väldigt trött och började väl känna av allt tävlande. Så det var skönt att jag lyckades ta mig samman och verkligen få ut det mesta som jag kunde, säger Coleman.

Nära världsrekord

Det var bara australiska OS-guldmedlajören Emma Mckeon som blev för tuff för svenskan, Mckeon simmade på fina 50,58.

– Hon var ju bara en halv sekund, eller inte ens det, från världsrekordet, så det var ju väldigt väldigt snabb simning av henne, säger Coleman.

Colmans tid landade på 52,07. Det är mindre än sekunden långsammare än hennes personbästa på 51,47 i en 25-metersbassäng.

– Jag visste att det skulle vara väldigt tufft att försöka vinna eftersom Emma är i sådan enormt stor form. Så jag ville bara försöka göra mitt eget lopp och komma så högt som möjligt. Så jag är väldigt nöjd, det var jättekul, säger hon.

Ny energi

Närmast väntar hemresa till Sverige under söndagen och sedan endast en vecka innan hon åker vidare till del två av världscupen. Men helgens resultat har givit Coleman ny energi.

– Det vände lite på cirkeln. Det här gav motivation att spira vidare, för det har varit mycket den senaste tiden. Men det här var verkligen en stor plus-boost så det var skönt att få avsluta så, säger coleman.

MER SIMNING: Skilda världar för Brasiliens stjärna och afghanske debutanten i Paralympics (29 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.