En simmare tar en paus vid kanten av poolen efter en tävling, med fokus på att återhämta sig. Hen har på sig en simmössa och ser ut att vara i ett professionellt simningssammanhang. Röd plastutrustning markerar kanten av bassängen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se världsrekordet här Foto: ALEX PLAVEVSKI

Dubbla världsrekord i kortbane-VM i Budapest: ”Otrolig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla världsrekord i kortbane-VM i Budapest.

Kate Douglass, 23, putsade sitt eget världsrekord på 200 meter bröstsim.

Minuter senare satte amerikanskan Regan Smith nytt rekord på 50 meter bröstsim med tiden 25,23.

Silvret gick till ryskan Evgeniia Chikunova och Alex Walsh, USA, blev trea.

– Det är en otrolig känsla, jag var osäker på om jag skulle slå rekordet. Men det kändes bra. Jag gav allt.

Douglass dominerade fullständigt i bassängen och hade två sekunder ner till tvåan Chikunova. I och med den nya, överlägsna segern, putsar 23-åringen sitt eget världsrekord (2.12,70) på distansen. Nya tiden lyder: 2.12,50.

– Det har varit många lopp den här hösten, men jag har försökt ta det lugnt och inte tänka så mycket på det. Jag försöker ha kul och inte på all träning, säger Kate Douglass i SVT:s sändning.

Minuter senare satte amerikanskan Regan Smith världsrekord på 50 meter bröstsim med tiden 25,23. 200 hundradelar bättre än kanadensiskan Margaret MacNeils tidigare rekord.

– Jag var själv överraskad och visste att det skulle bli tufft. Jag har inte så mycket erfarenhet på den här distansen men i år har jag utvecklats och jag älskar det, säger Smith.

En simmare sträcker upp ena armen i segergest efter att ha fullföljt ett lopp, med startblock och poolkanter synliga i bakgrunden. Vattnet är klart och det finns tydliga sponsormärken runt om i bilden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Regan Smiths världsrekord på 50 meter bröstsim Foto: Denes Erdos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.