Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Michelle Coleman missade medalj i kortbane-VM i simning – med fyra hundradelar

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman hade inte tagit en individuell mästerskapsmedalj på åtta år.

Men i Melbourne var det nära att ske igen.

Men hon missade karriärens första individuella VM-medalj med blott fyra hundradelar.

– Snöpligt att missa medalj med så lite, säger hon.

Michelle Coleman slog igenom redan som tonåring och var redanb som 18-årng med i det svenska lagkappslag som tog EN-silver på 4x100 meter frisim i Debrecen 2012.

Därefter har det blivit ytterligare 14 mästerskapsmedaljer. Samtliga utom två brons (ett i kortbane-EM 2013 och ett vid långbane-EM 2014) har dock varit lagkappsmedaljer.

Nära bronsplatsen

Men i dag var det nära. På 50 meter frisim vid korbane-VM i Melborune – knappt två timmar efter att hon var med och tog brons i medleylagkappen – gick hon i mål på femte plats med tiden 23,72 var hon nämligen bara fyra hundradelar från Anna Hopkin på bronsplatsen.

– Snöpligt att missa medaljen med så lite. Men om man tänker på att jag bara har fyra månader med ordentlig träning i banken så är jag väldigt nöjd, säger Coleman till SVT Sport, och syftar på att hon gjorde ett tio månaders uppehåll innan hon gjorde tävlingscomeback i oktober.

Bästa tiden sedan 2019

Coleman låg sist vid vändning, men efter en stark andrahalva var det alltså på håret att det blev en medalj. Men även om det alltså inte blev det så blev det hennes näst bästa tid i karriären, 13 100-delar från hennes SM-tid 2019.

– Det var lite stressigt i början, men det var min första mästerskapsfinal på 50 frisim, så det finns att lära. Men jag är väldigt nöjd med att jag går in och rejsar mitt snabbaste i kväll, säger hon.

Vann gjorde hemmafavoriten Emma McKeon på mästerskapsrekordtiden 23,04, 41 hundradelar före polskan Katarzyna Wasick på silverplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.