Simmaren Michelle Coleman gjorde comeback efter tio månader. Foto: Bildbyrån

Michelle Coleman vidare till final i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Världscuppremiär i Berlin för simmarna. Då gjorde Michelle Coleman comeback i bassängen efter tio månaders uppehåll och vann sitt heat under förmiddagens försökspass på 50 meter frisim.

Michelle Coleman såg glad ut efter målgång och log stort efter att ha satt handen i kaklet som etta i sitt heat på tiden 24,11.

Den svenska 29-åringen är tillbaka efter att ha tagit en paus från simningen.

I försöken på 50 meter ryggsim slutade Louise Hansson (tid: 26,58) på en andraplats i sitt heat bakom kanadensiskan Ingrid Wild. I samma heat fanns ytterligare två svenskor: Hanna Rosvall (26,96) och Sara Junevik (27,68).

Även Sophie Hansson och flera anda svenska simmare är på plats under världscuppremiären i Berlin. Försökspassen pågår under resten av förmiddagen och finalpasset inleds klockan 19 i kväll.

Sarah Sjöström är däremot inte på plats. Den svenska simdrottningen meddelade tidigare i veckan att hon valt att stå över både världscupen och kortbane-VM i höst och vinter.

Se när Sverige vinner VM-guld och tangerar världsrekordet (ARKIV: 17 dec 2021)

Världscupen i simning

Världscupen avgörs i tre deltävlingar under de tre kommande veckosluten:

Berlin (21–23/10), Toronto (28–30/10) och Indianapolis (3–5/11).

Årets upplaga av världscupen simmas i kortbana (25–metersbassäng).

Den totala prissumman är 13,3 miljoner kronor och totalvinnarna på dam- och herrsidan får 100 000 dollar, motsvarande 1,1 miljoner kronor.

Simmarna får tävla i hur många grenar de vill, men bara de tre bästa resultaten per deltävling räknas.

Louise Hansson är enda svensk som deltar i alla tre deltävlingar. Sarah Sjöström har tagit en paus och simmar inte världscupen.

Svenska landslagssimmare som deltar i Berlin: Michelle Coleman, Sophie Hansson, Louise Hansson, Emelie Fast, Sara Junevik, Hanna Rosvall, Klara Thormalm, Isak Eliasson, Oskar Hoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.