Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån.

”Min gissning är att det inte är riskfritt någonstans”

Uppdaterad
Publicerad

Coronavirusets utbredning i norra Italien sätter stopp för OS-guldhoppet Sarah Sjöström.

Simstjärnan skulle ha deltagit i Trofeo citta di Milano i veckoslutet men arrangörerna har tagit beslutet att ställa in tävlingen.

Sarah Sjöström befinner sig den här veckan i Neapel dit hon är inbjuden för träning. Det är i norra Italien som coronaviruset har fått fäste och hon verkar inte orolig över att träna i den södra delen av landet. Däremot skriver hon i ett meddelande till TT:

”Min gissning är att det inte är riskfritt någonstans”.

Planen var att hon skulle avsluta träningsveckan med en tävlingsdag på fredag i Milanotävlingen, som skulle ha pågått fredag–söndag.

Tomma läktare

Men arrangören tog för några dagar sedan beslutet att ställa in på grund av virusoron.

Flera Serie A-matcher i fotboll ställdes efter myndighetsbeslut in den gångna helgen och både Inters Europa League-möte med Ludogorets på torsdag och Milans match mot Genoa i ligan på söndag kommer att spelas inför tomma läktare.

Simarrangören skriver på sin webbplats att tävlingen ställs in ”framför allt på grund av de tillfälliga åtgärder som myndigheterna beslutat om”. Eventuellt kommer tävlingen att genomföras om några månader.

Nästa stopp Marseille

Sju personer har dött och 300 har smittats i regionen Lombardiet i norra Italien. Det är där viruset har fått sin spridning ännu så länge.

Den missade tävlingsdagen ställer inte till något i Sjöströms planering. Supersvenskan, OS-guldmedaljör i Rio och nyligen utsedd till världens bästa kvinnliga simmare för andra gången, hade inte med tävlingen i sin ursprungliga tävlingsplanering för året.

Sjöström gjorde sin första tävling för året i Luxemburg i januari och nästa tävling är planerad till den 20–22 mars i Marseille.

KLIPP: Sjöström starkare än någonsin – här slår hon rekord (10 januari, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.