Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ANDREJ ISAKOVIC

Nytt EM-brons till talangen Olivia Klint Ipsa: ”Det mesta stämmer”

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga talangen Olivia Klint Ipsa följde upp EM-bronset på 100 meter bröst med att även ta ett brons på sprintdistansen 50 meter bröst.

– Det mesta stämmer, säger hon till SVT Sport.

Polskan Dominika Sztandera vann på 30,55, en tiondel före finländskan Veera Kivirinta. Sedan följde Klint Ipsa på 30,90 och ännu ett personligt rekord.

– Jag kom in i det bra och det var ett bra lopp där jag var med från början så jag är nöjd, säger Klint Ipsa från bassängkanten i Belgrads utomhusbassäng denna soliga kväll – inte alls som under åskvädret under gårdagen.

Du sätter personrekord både på 50 och 100 meter. Vad är det som stämmer?

Nära medalj på medleylagkappen

– Det mesta stämmer och mina starter har blivit bättre och allt klaffar i tekniken, säger Klint Ipsa.

Senare var Klint Ipsa en del av det svenska lag som tävlade i 4x100 meter medley. Sverige var nära en medalj men slutade just utanför pallen som fyra.

Det svenska laget bestod av Hanna Rosvall, Olivia Klint Ipsa, Sara Junevik och Elvira Mörtstrand. Polen vann tävlingen före Ungern och Danmark. Sverige var 24 hundradelar från bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.