Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sarah Sjöströms superlopp på 50 meter fritt. Foto: RAI / FIN

Sarah Sjöström nära sitt eget världsrekord på 50 meter fritt: ”Bra kvitto”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström avslutade sin tävlingshelg i Rom med att göra sitt bästa lopp i Sette Colli. Hon vann 50 meter fritt på 23,75 – endast 14 hundradelar från hennes eget världsrekord.

– De känns väldigt bra och jag har fått ett bra kvitto inför OS vilket är väldigt skönt, säger Sjöström till det svenska simförbundet.

Svenskan log stort i solskenet efteråt. Hon kopplade grepp halvvägs och drygade ut till tvåan Michelle Coleman, simmade på banan bredvid, som noterades för 24,59 och ordnade en svensk dubbelseger.

Överväger fjärilsim i lagkappen i OS

Det var det tredje tävlingsrekordet i Rom för Sjöström som fick med sig bästa möjliga kvitto inför OS i Paris om en månad, där hon överväger fjärilsim i lagkappen.

– Det är fem, sex veckor kvar och det är bara att försöka att vara kvar på den här vågen, säger Sjöström som kommer att tillbringa mycket tid i Stockholm och påta i trädgården.

– Sedan blir det rätt in i OS-bubblan, ler Sjöström som har simmat sex av de åtta snabbaste loppen i grenen.

Startträning har gett effekt

Simförbundets huvudtränare Antonio Lutula var nöjd med vad han upplevt i Rom.

– Hon har jobbat en hel del med starten och skönt att det visar sig i tävling. Hon är med första 15 meterna och det ger en trygghet inför OS, säger Lutula.

Hör intervjun i spelaren nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Andrew Medichini

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.