Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Michelle Coleman berätta om formen – och halvtidsjobbet som marknadskommunikatör. Foto: TT/SVT

Oväntade draget inför OS: Michelle Coleman jobbar halvtid på kontor

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman är 30 år gammal, och i storform inför OS i Paris.

Förklaringen: Halvtidsjobbet på ett kontor i Stockholm.

– Jobbet har förändrat min spelplan mycket. Det har gett mig perspektiv, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

År 2014 var Michelle Coleman den unga talangen som slog igenom med EM-brons på 100 meter frisim, bakom en viss Sarah Sjöström. Sedan fick hon vänta tio år på nästa individuella medalj – EM-guldet på 50 meter fritt på kortbana i fjol.

Michelle Coleman tog sitt första individuella mästerskapsguld som 30-åring, och har i år följt upp med en seger och en andraplats vid Mare Nostrum-simningarna i Barcelona.

OS i Paris 2024

– Det är många bitar som har landat. Jag känner lugn, trygghet och glädje. Det som överraskar är att jag inte blir trött av att simma och jobba, utan att det ger mig energi. Jobbet är som en mindfulness, säger Michelle Coleman.

Vill till OS-finaler

Även om vägen mot OS är kantad av Eriksdalsbadets vatten, så är paradoxen tydlig: Vill du bli bäst på att simma, så se till att inte bara simma. Åtminstone verkar det fungera för marknadskommunikatören Michelle Coleman.

– Målsättningen är att göra mitt bästa OS någonsin, och bygga vidare på det jag inte fick ut i OS i Tokyo. Jag vill vara i finaler, säger Coleman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet