Foto: TT Nyhetsbyrån

Rekordkväll på Swim Open

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en rekordfest på Swim Opens andra dag, men storstjärnan Sarah Sjöström nöjde sig med ett världsårsbästa och lite positiva signaler.

– Jag inte tappat alltför mycket på att ta det lugnt efter OS, säger Sjöström efter segern på favoritdistansen 100 m fjäril.

Tiden 56,26 är knappt åtta tiondelar över det världsrekord som Sjöström slog till med när hon säkrade OS-guldet i Rio för åtta månader sedan. Ett bra besked för den svenska världsettan.

– Jag är väldigt nöjd med att jag gjorde den tiden. Jag skulle haft lite mer fart i början, men det kändes som jag blev bättre och bättre. Jag har inte tappat allt för mycket kondition på att ta det lugnt efter OS.

Nu är siktet bland annat inställt på 50 m fritt måndag där hon hoppas på spännande svar.

– Jag har ändrat min teknik lite grann, så det ska bli kul att se vad jag kan göra där.

Dubbla rekord i bröstsim

Det blev annars en rekordtät söndag i Eriksdalsbadet där Johannes Skagius redan i morgonens försök putsade sitt eget svenska rekord på 100 m bröst med tiden 1.00,66. Den noteringen stod sig bara till kvällens final där lördagens rekordman på dubbla distansen, Erik Persson, ytterligare förbättrade tiden till 1.00,39.

Ändå han en dålig reaktionstid +0,99, något som kostade honom en VM-kvaltid, åtta hundradelar för långsam.

– Ja, om det stämmer så var det en väldigt dålig reaktion, säger den formstarke bröstsimmaren med ett skratt.

Svenskt rekord även på 50 meter ryggsim av Gustav Hökfeldt, Neptun, med 25,34, tolv hundradelar över Pontus Renholms nio år gamla rekord.

Däremot missade Michelle Coleman att plocka svenska rekordet på 100 m rygg, det Sarah Sjöström innehar på 59,98. Coleman simmade in som segrare på nya perset 1.00,28, fixade VM-kvalgränsen, en vinst med blandade känslor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.