Simon Sjödin slogs ut redan i försöken på EM. Foto: TT

Sjödins miss: ”Jag är jättebesviken”

Uppdaterad
Publicerad

Sista mästerskapsloppet på 200 meter medley blev en besvikelse för Simon Sjödin.

Veteranen slogs ut redan i försöken på EM.

– Jag är jättebesviken, säger han till TT.

Sjödin avslutar sin internationella mästerskapskarriär där den började för 15 år sedan – på EM i Budapest.

Han hade förhoppningar om en finalplats, men 34-åringens 2.02,30 var drygt fyra sekunder över personliga rekordet och han missade semifinal med 1,6 sekunder.

– Det här var inte vad jag hade tränat för. Jag kände när jag skulle gå på bröstsimmet (tredje längden) att det fanns ingen kraft att hänga på grabbarna. Det blev att jag hamnade i ingenmansland och sedan kunde jag inte plocka upp det på frisimmet, säger Sjödin.

”Något gick snett”

Förberedelserna inför hans sista mästerskap har känts bra.

– Det speglar inte riktigt resultatet jag hade i dag så jag måste analysera vad som gick snett. Det var harmoni innan, jag har tränat hårt, men något gick snett, säger han.

Sjödin, som simmat två VM-finaler på distansen, fick i stället glädjas åt lagkamraten Samuel Törnqvist som satte personligt rekord med nästan 1,5 sekund och noterade 2.00,68.

Törnqvist gick vidare till semifinal med sista tid.

OS-klara Erik Persson är även han klar för semifinal på favoritdistansen 200 meter bröstsim efter en stabil insats. Han kom trea i sitt heat med tiden 2.09,77, den sjunde bästa totalt.

Mer överraskande var att även Adam Paulsson tog sig vidare till semifinal på samma distans. 26-åringen gick vidare som näst siste man med tiden 2.12,02.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.