Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Sjöström efter segrarna: ”Känner att jag har något bra på gång”

Uppdaterad
Publicerad

Fem finaler – fem segrar.  Sarah Sjöström lämnar simtouren Mare Nostrum med idel segrar och finalsimningar på världstider, glädjande formbesked med VM knappt tre veckor bort.

– Det känns bra. Jag känner att jag har något bra på gång, så det ska bli spännande att se. Jag hoppas att det går att ta några tiondelar till under VM, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sjöström har ställt upp i två av tre deltävlingar i simtouren Mare Nostrsum som avslutades idag i Canet. Förra helgen tog 28-åringen två segrar i Monaco och under helgen backade hon upp med ytterligare tre finalsegrar.

Igår vann Sarah Sjöström 50 frisim på 24,11 och det är bara är hon själv som varit snabbare i världen i år på distansen.

Under söndagen inledde Sjöström med att vinna finalen på 50 meter fjärilsim med tiden 25,57,

fyra tiondelar snabbare än olympiska mästarinnan, på dubbla distansen, Margaret ”Maggie” McNeil.

22-åriga Sara Junevik tog tredjeplatsen på 26,03, hennes första pallplats under årets Mare Nostrum tävlingar.

Obesegrad i Mare Nostrum

Drygt en timme senare vann Sarah Sjöström finalen på 100 meter frisim. Segertiden 53,05,  hela 59 hundradelar före tvåan Penny Oleksiak, Kanada.

– Det var väldigt bra. Jag är nöjd med tävlingarna och fick några bra dagar med bra träning emellan tävlingarna också. Allt känns bra och jag hoppas att jag har några steg till att ta, berättar Sjöström.

Helgens tävlingar var Sjöströms sista innan långbane-VM som inleds i Budapest den 18 juni. Nu väntar träning på hemmaplan.

De riktigt långa ”gnetpassen” får stå åt sidan, nu handlar det om att förbereda kroppen på bästa sätt inför VM.

– Det blir mer race-specifikt nu ju närmare man kommer mästerskapet. Att man kör lite maxlopp och så, inte på alla träningar men det är ett bra sätt för att tävla sig lite i form inför mästerskapet också, säger Sjöström.

Sjöström ser fram emot att nu få toppa och slipa på detaljer inför VM som inleder en mästerskapssommar med även ett EM i augusti.

– Det är en ganska rolig period nu, det handlar om att låta kroppen vila och även vila mentalt för att förbereda sig på bästa sätt, säger Sjöström som även har en flytt att se fram emot under VM-laddningen på hemmaplan.

ARKIV: Sjöström ”Vill närma mig världsrekord”

Simsommaren i SVT

VM i Budapest 18 juni-25 juni

SM i Linköping 29 juni-3 juli

EM i Rom, Italien 11 aug-17 augusti

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.