OS-mästaren Ariarne Titmus slog nytt världsrekord på 400 m. Foto: TT

Världsrekord av OS-mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Ariarne Titmus visade varför hon är regerande olympisk mästare på 400 meter frisim. I dag slog hon världsrekord på samma distans. Nya rekordtiden lyder 3.56,40.

Under de australiensiska simmästerskapet gjorde hon under söndagen den snabbaste tiden någonsin på 400 meter frisim. Hon slog amerikanska Katie Ledeckys rekord från OS i Rio med sex hundradelar.

Hon vann OS-guld på distansen i Tokyo efter det tog Titmus en paus. Hon hade inte själv förväntat sig att simma såhär fort nu.

– Verkligen inte. Jag uppskattade verkligen min paus och när jag kom tillbaka tog jag det väldigt långsamt i början, säger hon till Amazon Prime Video.

– Jag har verkligen älskat att simma de senaste sex månaderna och att komma tillbaka till träningen utan press, att bara njuta av sporten, det är verkligen underskattat.

Tidigare i veckan var hon nära att slå världsrekordet även på 200 meter. 21-åringen är i strålande form men hon har valt att inte tävla på sim-VM i Budapest senare i sommar utan kommer istället fokusera på Samväldesspelen 2022 i Birmingham.

Hon har nu världsrekordet på 400 meter frisim i både lång- och kortbana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.