Sjöström imponerade i Budapest

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström fortsatte i dag sitt segertåg i återkomsten efter ryggskadan under ISL-tävlingarna i Budapest. Det blev idel segrar när den svenska världsstjärnans lag Energy Standard vann dagens match.

Sjöström inledde dagen med seger på 100 meter frisim, tiden 51.32. Landslagskollegan Michelle Coleman, som simmar för Toronto Titans under ISL, var femma i loppet med 53.09. 

Sjöströms tidigare ryggproblem, som uppkom efter den första matchen i ISL och tvingade henne att stå över tävlingar tidigare i veckan gjorde att hon simmade färre grenar än vanligt. Men resultatet var hundraprocentigt med seger i alla lopp hon ställde upp i, både i går och i dag.

– Det kommer inte att bli lika tufft program som på min första tävling, då körde jag nio grenar, det kommer att bli mycket mindre än så. Jag vill bara kolla läget hur ryggen klarar belastningen, berättade Sjöström för SVT Sport tidigare i veckan. 

Imponerande uppvisning på 50 fritt 

Efter segern på 100 frisim stod Sjöström sedan för en mäktig uppvisning i skinstävlingen på 50 meter frisim. Skins är en form av utslagstävling med åtta simmare från start i omgång ett, de fyra främsta tar sig vidare till omgång två där ytterligare simmare slås ut – och de två främst placerade möts i final.

För finalisterna handlar det alltså om tre maxlopp inom loppet av bara några minuter. 

Sjöström gick obesegrad rakt igenom skinstävlingen och vann finalen på ett övertygande sätt, segertiden 23,72 – 88 hundradelar före tidigare OS-guldmedaljören Ranomi Kromowidjojo från Nederländerna. 

Tredjeplats för Hansson

Lousie Hansson tog en tredjeplats på 100 meter medley med tiden 59,09.

Louise Hansson simmar med landslagskollegorna Erik Persson och Michelle Coleman för laget Toronto Tritans som slutade trea i lagtävlingen i dag som vanns av Energy Standard med lagkapten Sjöström.

KLIPP: Sarah Sjöström om livet i Budapest-bubblan (4 nov 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.