• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Sarah Sjöström säger att hon tappat fyra centimeter i muskelmassa runt sin skadade högerarm. Foto: Bildbyrån/@sarahsjostrom på Instagram

Sjöström ser ut att stryka fjärilssimmet i OS

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström går en kamp mot klockan för att ta sig tillbaka i form till OS.

Men armbågsfrakturen ser ut att stoppa henne från att försvara guldet på 100 fjäril.

– Jag är inte jättehoppfull att fjärilet ska funka fram till OS, säger hon till Radiosporten.

Sarah Sjöström är ett av de stora svenska guldhoppen i sommarens uppskjutna OS.

Men efter att ha drabbats av en armbågsfraktur i februari har uppladdningen inte varit optimal för 27-åringen som tog OS-guld på specialdistansen 100 fjäril i Rio 2016.

”Inte lika stark i min högerarm”

Nu berättar simstjärnan för Radiosporten att hon inte har så stora förhoppningar om att kunna försvara den titeln. Fjärilsimmet är nämligen extra problematiskt efter frakturen då det är viktigt med symmetri i simtagen.

– Jag är inte lika stark i min högerarm, jag tappade nästan fyra centimeter muskelmassa runt min brutna arm. Det blir det väldigt flängigt och osymmetriskt på fjärilssimmet än så länge. Det är väldigt osannolikt att man ska kunna simma på världsrekordtider i OS i Tokyo, säger Sarah Sjöström.

Satsar på frisim

I stället är målet att kunna prestera på 50 och 100 meter frisim.

– Jag hoppas självklart att fjärilssimmet helt plötsligt ska funka, men jag är inte jättehoppfull. Jag är väldigt glad över att frisimsgrenarna funkar i alla fall, säger Sjöström.

REPORTAGE: Sarah Sjöström tillbaka i vattnet efter skadan (2 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.