Sarah Sjöström låg etta efter första sträckan. Foto: Bildbyrån

Sverige EM-femma i lagkappen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige valde att toppa laget när finalen på 4x50 meter frisim skulle avgöras. Sarah Sjöström tog hand om den första sträckan – allt för att ge de övriga ett så bra utgångsläge som möjligt. Och Sjöstsröm växlade också ut i ledning – men Sverige slutade på femteplats.

– Alla tjejer simmade väldigt bra med tanke på deras personbästa, konstaterar SVT Sports expert Lars Frölander.

Som väntat skickade Sjöström ut Sverige i ledning i lagkappen – en ledning som Sara Junevik lyckades behålla.

– Bra växling, hon tog en huvudlängd på polskan, säger Frölander.

Men Sofia Åstedt på den tredje sträckan växlade sedan som fyra, och när Hanna Rosvall dök i vattnet hade hon ett par tiondelar upp till bronsplatsen.

Rosvall bjöd dock på en imponerande insats på slutsträckan när hon simmade på 24,49 – en bra bit under hennes personliga rekord.

– Jag är lite överraskad själv, det var jättekul att få chansen att simma i laget. Jag är glad att jag lyckades göra det så bra, säger Rosvall till SVT Sport.

Ryssland vann guldet, före Nederländerna och Polen.

För Sjöström var det dagens tredje lopp över 50 meter.

– Det kändes bra, det var kul att simma i lag. En stabil placering för oss, säger Sjöström som simmar final på 50 meter frisim imorgon.

– Jag hoppas att jag kan förbättras mycket mer i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.