Victor Johansson. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Victor Johansson missar final – Louise Hansson till semi

Uppdaterad
Publicerad

Näst sist i sitt heat.

Det innebär också att Victor Johanssons tid, 7.49,47 inte kommer att räcka till final.

Victor Johansson har haft en stark vår bakom sig – inför OS berättade han för SVT Sport att han siktade på final i samtliga tre tävlingar i bassäng.

Men det blir ingen final i 800 meter fritt. Det efter att han slutade näst sist i sitt heat. När handen åkte i kaklet stannade tiden på 7.49,47.

OS i Paris 2024

– Det kändes som att jag hängde med i början. Men efter 400-500 kände jag att det började göra ont. Bra öppning, svinbra till 400 meter. Jag är inte där jag vill vara, men det är vad det är, säger han i Max.

Han fortsätter:

– Jag känner också besvikelse. Min dröm är att stå på en prispall på OS. Jag kom inte hit för att simma långsamt, jag gör allt jag kan. Ibland funkar det och ibland inte. Jag jagar fortfarande.

Vidare till semifinal

Louise Hansson simmade 100 meter ryggsim på 1.00,26 i försöken och tog sig vidare till semifinalen som avgörs under kvällen.

– Det blev lite tungt. Jag visste att jag var tvungen att gå för det, jag har inte rutinen och visste att det skulle bli tajt, säger hon.

– Jag vet att jag har 59 i kroppen, men svårt att ta fram det efter en tuff dag i går.

Missa inte SVT:s OS-magasin 22.00, under hela OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet