Johannes Lukas var rörd efter Anna Magnussons seger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Lukas var rörd efter Anna Magnussons seger. Foto: Bildbyrån/SVT

Tränaren Johannes Lukas rörd efter Anna Magnussons seger: ”Jag skakar”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Magnusson, 27, tog sin första seger efter sju år i världscupen då hon i dag vann sprinten i Annecy. Landslagstränaren Johannes Lukas var rörd efter loppet.

– Jag skakar verkligen hela vägen. Det är otroligt, säger han till SVT Sport.

Anna Magnusson hade som bäst varit sjua i världscupen inför i dag. Men nu stämde allt och då var hon bäst av alla. Johannes Lukas var tagen i intervjun efter.

– Jag skakar verkligen hela vägen. Det är otroligt. Riktigt häftig dag i dag. Ett fantastiskt lopp. Egentligen perfekt. Anna vinner en världscup. Alla som har jobbat hårt ska känna i dag att vi har tagit ett stort steg. Det känns riktigt skönt, säger han och fortsätter med att hylla Magnussons envishet:

– Väldigt hårt jobb. Hon har verkligen gjort allt hon kan. Problem med fötter, benhinnor och en handskada. Hon har nästan funderat på att sluta. Hon har kämpat igenom det. Vi har jobbat stenhårt. Hon förtjänar det här.

SVT-experten Björn Ferry förstås att Magnussons seger är något alldeles extra:

– Det blir en sådan glädje. Alla lägger ner hela sin själ och sitt liv på att bli så bra som möjligt på det här. Det är en stor framgång för Anna, men för alla ledarna runt omkring också. Det är stort.

Linn Persson blev tvåa i sprinten, vilket var karriärens bästa individuella lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.