Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se systrarna Öberg berätta – åker mixedstafetten tillsammans Foto: Bildbyrån

Systrarna Öberg kör singelmixedstafetten – Hanna åker mot herrarna: ”Några lag kommer vara nervösa”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon körs singelmixedstafetten i SM-veckan. I Piteås förstalag kommer Hanna Öberg att få köra mot Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin.

Piteå har fyra åkare att spela med, Elvira Öberg, Hanna Öberg, Anna Magnusson och Peppe Femling i singelmixeden där två åkare åker varannan sträcka tre gånger var, sex totalt. Två damer får starta, dock inte två herrar.

Eftersom Magnusson och Femling är ett par var valet givet.

– Vi har internt kommit fram till att jag och Hanna kommer att representera förstalaget där Hanna kör förstasträckan mot killarna medan jag avslutar. Så får Anna och Peppe köra i hans sista tävling, säger Elvira Öberg.

”Bjuder på eftersom vi får vara förstalag”

– Det fanns en tydlig önskan från deras sida att köra tillsammans i Peppes sista tävling. Vi bjuder på det eftersom vi får vara förstalaget, säger Hanna skrattande.

Hur är då chanserna för ett renodlat damlag i en mixedklass?

– De allra vassaste killarna blir tuffa att hänga på men jag tänker om vi skjuter bra så är det några lag som kommer att vara nervösa, säger Hanna Öberg och tillägger att det inte var ett alternativ att inte komma till start.

Sebastian Samuelsson, som kör för I21, känner av trycket att ha Hanna Öberg som motståndare i samma lopp.

– Såg att Hanna ska köra och då får jag sätta fart på första varvet, jag känner mig inte alltid trygg att få köra sista stå mot Hanna. Jag måste få henne att slita i spåret, säger Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.