Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dackarnas Daniel Bewley sänkte gamla laget. Foto: ESS Play/SVT

Smederna sänktes av tidigare guldhjälte: ”Vi känner press”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol var Daniel Bewley med och körde Eskilstuna-laget Smederna till SM-guld i speedwayligan. I kväll blev han hjälte för Dackarna som vann mot Smederna för andra gången på en vecka.

– Det är lite roligt att komma hit, säger Bewley till SVT Sport.

46-44 i Målilla för en vecka sedan. I kväll var det returmöte i Eskilstuna och då blev segermarginalen sex poäng. Matchen avgjordes av Daniel Bewley, tidigare i Smederna, i det fjortonde heatet.

– Det är lite roligt att komma hit och gå åt fel håll vid omklädningsrummet, men för mig är det härligt att komma tillbaka hit. Jag älskar banan här. En bra seger för laget, säger han.

Dackarna inledde säsongen med två förluster, men nu har man tagit fyra raka segrar.

– Det är en lång säsong och hur man börjar spelar inte så stor roll, säger Bewley.

För Smederna har det gått tyngre. De står på två segrar.

– Det var rätt så tufft i slutet. Det finns några tidigare Eskilstuna-förare i deras lag och det är svårt när de har ett bra lag och gillar den här banan. Några av våra förare hade det lite tufft. Vi gjorde allt vi kunde, men det var inte vår dag idag, säger Robert Lambert som körde hem hela tretton poäng.

Hur orolig är du?

– Vi känner press, men vi oroar oss inte. Stress hjälper inte. Vi försöker att höja oss för att ta oss till rätt position inför slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.