Aryna Sabalenka förlorade för tredje gången i rad till Karolina Muchova och fick se sin 15 matcher långa vinstsvit spricka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bryter Karolina Muchova stjärnans segersvit. Foto: Andy Wong

Aryna Sabalenkas långa vinstsvit sprack i Peking – mardrömsmotståndaren spökade igen

Uppdaterad
Publicerad

Förstaseedade Aryna Sabalenkas vinstsvit på 15 matcher sprack i Pekings kvartsfinal. Karolina Muchova vann en rysare som höll på i två timmar och 46 minuter.

Muchova räddade två setbollar i första set och vann med 7-6(7-5),2-6,6-4. Sabalenka som i år vunnit Grand Slam-turneringarna Australian Open och US Open hade inte förlorat sedan kvartsfinalen i Toronto i början av augusti.

Muchova passar Sabalenka illa och det här var tredje raka förlusten för den belarusiska världstvåan vars vinstsvit på 15 matcher var personrekord för henne.

49-rankade Muchova vann de sista tio poängen efter att ha vänt 2-4 i set. Muchova, vars främsta merit är finalplatsen i Franska öppna förra året, strödde lovord över Sabalenka innan hon kommenterade sin egen insats.

OS-mästaren väntar i semifinalen

– Jag tror att jag har blivit bättre också och kämpade för varje boll. På något sätt mådde jag ganska bra på banan. Naturligtvis behöver jag fortfarande jobba på min kondition – jag hade inte mycket tid att jobba på det i år, säger Muchova enligt WTA.

I semifinalen kommer Muchova att den kinesiske OS-mästaren Zhengi Qinwen som slog 17-åriga ryskan Mirra Andreeva med 5-7,6-0,6-4.

I den andra semin möts Coco Gauff och Paula Badosa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.