Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Mirra Andreeva besegrar idolen Ons Jabeur i spelaren ovan. Foto: AP

16-åriga Mirra Andreeva tappade bara två games mot barndomsidolen

Uppdaterad
Publicerad

16-åriga Mirra Andreeva slog barndomsidolen, världssexan Ons Jabeur, och tappade bara två games: 6-0,6-2.

– Jag var så nervös före matchen eftersom jag varit så inspirerad av Ons, säger Andreeva.

Se när Mirra Andreeva besegrar barndomsidolen Ons Jabeur i spelaren ovan.

Senaste gången som Andreeva spelade på Melbourne Parks centercourt Rod Laver var förra året då hon förlorade ungdomsfinalen på samma bana. Ryskan förklarade att hon fått mer erfarenhet sedan dess.

Australian Open

– Förra året var jag 15 och jag tycker att jag förändrats mycket, blivit mer mogen, och att man kan se det på banan, säger 47-rankade Andreeva och drog ner skratt från publiken efter segern i den andra omgången, en match som bara tog 54 minuter. Det var första vinsten mot en topp 10-spelare.

Andreeva tog kommandot direkt och tryckte tillbaka den rutinerade tunisiskan som spelat tre Grand Slam-finaler.

Bästa ungdomsprestation sedan 1999

– Jag var så nervös före matchen eftersom jag varit så inspirerad av Ons och hennes sätt att spela. Innan jag började på WTA-touren tittade jag alltid på hennes matcher. Nu fick jag en chans att spela mot henne och spelade en fantastisk tennis i det första setet, vilket förvånade mig faktiskt, säger Andreeva.

Inte sedan 1999 har en så ung spelare bara släppt två games mot en topp 10-spelare i en Grand Slam. Jelena Dokic vann mot dåvarande världsettan Martina Hingis med 6-0,6-2 i första omgången av Wimbledon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet