Björn Borg nobbade chansen att bli svensk DC-kapten. Foto: Johnny Fidelin / BILDBYRÅN

Björn Borg nobbade jobbet som kapten för Davis Cup-laget: ”Var inte min grej”

Uppdaterad
Publicerad

Björn Borg är kapten för sista gången för det Europalag som i dag inleder Laver Cup mot övriga världen i Berlin.

Nu avslöjar han att han kunde ha blivit svensk David Cup-kapten.

– Jag sa nej. Det var inte min grej, säger Borg till The Athletic.

Björn Borg lade av redan som 26-åring i början av 1983 på höjden av sin karriär. Han gjorde sedan försök att komma tillbaka 1990 utan någon framgång. Många framstående spelare har blivit coacher efter karriären men Borg har nobbat allt och bara hoppat på Laver Cup. Ett uppdrag en helg per år.

– Jag har aldrig haft ett intresse. Alla resor. Sverige bad mig till och med bli Davis Cup-kapten. Jag sa nej. Det var inte min grej heller, säger Borg i intervjun med The Athletic.

Det är oklart vilket år som Borg erbjöds att bli DC-kapten. Christer Sjöö är generalsekreterare i tennisförbundet.

– Jag tillträdde 2016 men har inte hört något, säger Sjöö till SVT Sport.

”Min vän Roger Federer frågade mig”

Det var inte vem som helst som uppvaktade Borg för uppdraget 2017 att leda Europa i den nya turnering som såg dagens ljus.

– Att vara tränare för Team Europa tyckte jag att det var ett stort ansvar. Och min vän Roger Federer frågade mig. Det är en speciell händelse oavsett år, förklarar Borg.

När Sverige slog Indien i Davis Cup i helgen och gick till playoffkvalet till det stora finalspelet var sonen Leo Borg med som vinnare.

– Jag stöttar honom, men jag coachar honom inte. Han vet att han kan komma till mig när han vill. Han har ett helt team runt sig. Han bor i Stockholm. Jag bor i Stockholm. Han kommer förbi. Vi pratar, säger den äldre Borg till The Athletic.

Björn Borg och John McEnroe

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tennisikonerna Borg och McEnroe inför Laver Cup: ”Hoppas att han spelar dåligt”. Foto: AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.