Carlos Alcaraz.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se läckra duellen mellan Alcaraz och Sinner och när spanjoren säkrar segern. Foto: TV4 Play/TT

Carlos Alcaraz vann toppduellen mot Jannik Sinner efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Jannik Sinner mot världstrean Carlos Alcaraz – ATP-finalen i Peking bjöd på tennisgodis.

Efter över tre timmar stod spanjoren Alcaraz som slutsegrare med 2-1 i set.

– Vilken vecka det har varit, jag gillar att spela här och är glad att till slut få lyfta bucklan, säger Alcaraz i segerintervjun.

Se superbollen och avgörandet i spelaren.

Tennisens två absolut starkast lysande stjärnor, Jannik Sinner och Carlos Alcaraz, ställdes mot varandra i ATP-finalen i Peking. Och som duon skulle leverera.

Första set vanns av italienaren i tiebreak 7-6 (8-6) och varade i hela en timme och tolv minuter.

Men 21-årige Alcaraz blev inte nedslagen av det. I andra set servade de båda hem sina game men när det väl gällde som mest att bryta slog Alcaraz till och tog ledningen med 5-4 och servade sedan hem sitt game för setkvittering.

Den makalöst jämna matchen ville aldrig ta slut så matchen krävde ytterligare ett tiebreak för att avgöras i tredje set. Sinner klev snabbt fram till ledning med tre bollar innan spanjoren skulle vakna. Den fyrfaldige Grand Slam-vinnaren tog sedan sju raka bollar och vann finalen.

– Vilken vecka det har varit, jag gillar att spela här och är glad att till slut få lyfta bucklan, säger Alcaraz i segerintervjun.

Sinner har endast förlorat sex matcher den här säsongen, tre av dessa har varit mot just spanjoren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.