Coco Gauff

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Gauff vinner boll med jätteslag: ”Wow” Foto: WTA

Coco Gauffs första titel sedan januari efter förbjudet besök: ”Gav lycka”

Uppdaterad
Publicerad

Coco Gauff vann finalen i Pekings WTA 1000-turnerning efter att ha besegrat oseedade Karolina Muchova med 6-1, 6-3. Ett besök i Förbjudna staden kan ha gett lycka.

Det var Gauffs första titel sedan i Auckland i januari. Ett besök i Förbjudna staden tillsammans med Carlos Alcaraz kan ha spelat in för framgången.

– Jag antar att det kejserliga palatset gav oss tur, så jag kanske kommer att göra ett besök nästa år för att få samma tur, sade hon till publiken efteråt enligt BBC.

Vunnit åtta finaler av nio

Finalen gick överraskande lätt med tanke på att Gauff hamnade i underläge med 0-1 i set i sina tre tidigare matcher. Gauff trivs dock i finaler och har vunnit åtta stycken på nio försök.

Gauff tackade sin nye tränare Matt Daly efter att ha vunnit sin första turnering tillsammans med honom efter att ha brutit med Brad Gilbert.

– Uppenbarligen går saker bra för tillfället, sade 20-åringen som kommer att stiga från sjätte till fjärde plats på måndagens ranking.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.