Djokovic är extremt påpassad.Här har han blivit hedersmedborgare i den montenegrinska staden Budva. Foto: Bildbyrån

Djokovic inför comebacken i morgon: ”Bra förberedd”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon gör Novak Djokovic sin första match efter att ha blivit utvisad från Australien för en dryg månad sedan. Han gör det mot den svårspelade italienaren Lorenzo Musetti i Dubais ATP-turnering.

Efter elva dagar av något som kan beskrivas som en av tidernas största mediastormar kring en idrottsman tvingades Djokovic lämna Melbourne den 16 januari och gör comeback först i morgon. Han vägrar att ta vaccin mot covid-19 men förklarar att han inte är en vaccinmotståndare.

– Jag är så bra förberedd som jag kan önska, säger Djokovic enligt AP inför turneringen.

Australian Open

Närvaron av världsettan märks tydligt. När serben hade presskonferens stoppades merparten av fotograferna och kamerateamen från att utföra sitt arbete.

”Jag kan verkligen inte välja”

Det samma gällde när Djokovic tränade och reportrar stoppades, vilket inte gällde när andra spelare tränade. Arrangören gav ingen förklaring till behandlingen av närvarande media.

Motviljan att vaccinera sig har ett pris och Djokovic får söka sig till ställen där han är välkommen. För att spela i Dubai krävs inget vaccinbevis.

– Jag kan verkligen inte välja utan får se var jag kan spela, säger Djokovic.

Djokovics match är lagd sist på måndagen vilket innebär att den som tidigast kan inledas klockan 17.30 svensk tid.

De har mötts en gång. I Franska öppnas åttondel förra året vann Musetti, 19, de två första seten men förlorade med 7-6(9-7),7-6(7-2),1-6,0-6 och gav upp vid 0-4 i femte set, helt utpumpad.

KLIPP: Bakgrunden till turerna och synen på vaccin (14 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet