Elias Ymer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se avgörandet och Elias Ymers ilska Foto: SVT

Elias Ymer förlorade efter stor dramatik i Nordic Open

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer förlorade jätterysare mot chilenaren Nicolas Jarry. Det efter avgörande med 9-7 i tiebreak för 2-1 i set.

Men Ymer var rasande efter avgörande bollen då chilenaren enligt honom vidrörde nät, men domaren valde att fria.

– Är du hundra procent säker?, hörde man Ymer säga till domaren.

Elias Ymer fick på förhand tuff lottning i Nordic Open i chilenaren Nicolas Jarry som är rankad 34:a i världen respektive femteseedad i turneringen. En lottning som slutligen visade sig för tuff men Ymer tvingade Jarry till tiebreak och ett känsloladdat avgörande.

– Bästa publiken jag haft i min karriär i Nordic Open, det var slutsålt, alla skrek Ymer och jag hade sån puls, det svider så in i helvete, säger svensken på en presskonferens.

Vid matchbollen (9-7) ansåg Ymer att chilenaren varit framme och nuddat nät, men domaren valde att korrekt fria Jarry. På presskonferensen efter matchen har svensken ännu inte sett reprisbilder.

– Jag får kolla på X sen, det finns proffs på det där, men det kändes lite... Jag kommer inte att vara glad om de har fel på den där.

Den 252-rankade svensken svarade för ett första set av högsta klass. De började med att följa sina servegame men vid ställning 3-2 till Ymer bröt han Jarrys till ledning, något han sedan upprepade för en imponerande setvinst 6-2.

Chilenaren såg märkbart frågande ut till sitt spel och stod för flera enkla misstag framme vid nät.

Men i takt med fler avgörande bollvinster vaknade Jarry och fick självförtroende och kunde replikera med en 6-4-vinst i andra set.

Tredje set blev valuta för den tillresta publikens pengar i form av ett superjämnt set. Ymer och Jarry vägrade ge upp sina servegame och följde varandra åt hela vägen till 6-6 och ett avgörande tiebreak.

Väl där var alltså Jarry starkast (9-7) och vann med 2-1 i set.

– Jag hoppas att det kan komma något bra från det här men just nu är det extremt tungt, säger Ymer.

Svenske Leo Borg. – Ikväll 18:00

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Johanna Wallen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.