Elias Ymer vann kvalet och är nu klar för Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Elias Ymer klar för Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Svensk tennis har haft det tungt det senaste året – men nu kommer ett glädjebesked. Elias Ymer är nämligen klar för Wimbledon, efter seger i kvalfinalen mot 246-rankade Sho Shimabukuro, Japan.

– Det känns fantastiskt. För några dagar sedan var det mycket nerver. Nu är det en stor lättnad att ha gått vidare. Jag är väldigt nöjd med mig själv, säger han i intervjun efter matchen.

Elias Ymer, på plats 206 på ATP:s världsrankning, var starkast i Wimbledons kvalfinal mot Shimabukuro och kunde ta hem segern med 3–0 i set, 7–6 (7–3), 6–3, 6–1.

Wimbledon

Svensken är med segern inkvalad till tennisklassikern på gräset utanför London som inleds på måndag.

Brodern Mikael Ymer avstängd

En välkommen svensk tennisframgång, sedan sportens stökiga fjolår med Mikael Ymer som stängdes av i 18 månader för dopningsbrott, och Dragos Madaras avstängd och under utredning av International Tennis Integrity Agency.

Senast Elias Ymer spelade i Wimbledon var 2022. Då åkte 28-åringen egentligen ut i kvalfinalen, men på grund av ett sjukdomsfall fick han chansen i huvudturneringen ändå. Det tog sedan stopp direkt i den första omgången.

Den senaste Grand Slam-turneringen, Franska öppna i Paris, var helt utan svenskt deltagande, både på herr- och damsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet