Här brister det för Barbora Krejcikova efter Wimbledon-segern.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här brister Barbora Krejcikova ut i tårar: ”Aldrig kunnat drömma om det” Foto: TT och Max.

Här brister det för Barbora Krejcikova efter Wimbledon-segern

Uppdaterad
Publicerad

När Barbora Krejcikova fick se sitt namn ingraverat på samma tavla som sin tidigare mentor Jana Novotna brast det för tjeckiskan.

– Jag är såklart jätteglad, det är bara en kombination av... att hon vann där 98 och nu är jag här. Jag hade aldrig kunnat drömma om det, säger Barbora Krejcikova i Max:s sändning.

Se det känslosamma klippet i spelaren ovan.

Novotna, som gick bort i cancer 2017, vann Wimbledon 1998. När Krejcikova var liten gick hon till Novotnas hus och lämnade ett brev. Senare under karriären fungerade Novotna som hennes mentor.

– Det brevet förändrade mitt liv. När jag avslutade mitt junior-år visste jag inte om jag skulle fortsätta med tennisen men Jana sa till mig att jag hade potential och skulle försöka bli proffs. Innan hon gick bort sa hon till mig att vinna en grand slam men jag trodde aldrig jag skulle lyckas vinna samma titel som hon, sa Krejcikova i sitt tacktal efter Wimbledonsegern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet