Stefanos Tsitsipas tog hem ATP-tourtävlingen Mexico Open.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefanos Tsitsipas tog hem ATP-tourtävlingen Mexico Open. Foto: Alfredo Estrella/AFP/TT

Här bryter Stefanos Tsitsipas 14 månader långa titeltorkan på ATP-touren

Uppdaterad
Publicerad

Stefanos Tsitsipas hade inte vunnit en ATP-tourtävling på över ett år.

Men i dag kom äntligen en ny titel.

Den grekiske stjärnan slog Alex de Minaur i finalen i mexikanska Los Cabos.

– Jag är glad, säger han.

Trots att 24-åringen är rankad femma i världen och fick en fin inledning på säsongen med en finalplats i Australian Open i januari har han inte lyckats ta en enda titel på hela året.

Fram tills i dag. I dag vann han nämligen finalen i Los Cabos, och lyckades – 14 månader efter hans senaste finalseger – äntligen bärga ATP-tour-titel nummer tio.

”En kanonmatch”

Hann vann finalen mot australiern Alex de Minaur med 6–3, 6–4.

– Det var en kanonmatch. Alex spelade jättebra tennis, och jag försökte svara med så pass bra spel som jag kunde. Jag är riktigt glad över att vi lyckades leverera en så pass bra final, sade Tsitsipas i segerintervjun på banan.

”Bra matcher”

På presskonferensen efteråt utvecklade han sina känslor.

– Jag tar med mig en hel del positivt från denna vecka. Jag har spelat några bra matcher här och tycker att det var en bra start på den nordamerikanska hardcourt-säsongen. Vi har fått en hel del bra tennis från många bra spelare. Nivån på tävlingen var hög, och jag är glad att få med mig pokalen hem, säger Tsitsipas, som efter segern passerar Casper Ruud på världsrankingen och klättrar upp till plats fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.