Hemmahoppet Jessica Pegula till sin första Grand Slam-final efter jättevändning i US Open.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Pegula är klar för final i US Open. Foto: Bildbyrån.

Hemmahoppet Jessica Pegula till sin första Grand Slam-final efter jättevändning

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanskan Jessica Pegula lyckades stå för en jättevändning i US Open mot tjeckiskan Karolina Muchova.

Hon är därmed klar för sin första Grand Slam-final – på hemmaplan.

– Jag har haft min familj här under flera av matcherna och att få fortsätta ha dem här är galet, säger Jessica Pegula efter matchen.

Amerikanskan kom tillbaka från ett tufft underläge (1–6, 0–2) och vann med 1–6, 6–4, 6–2.

I finalen väntar storspelande belarusiskan Aryna Sabelenka, som visserligen darrade lite på slutet och tappade sitt break, men som tog sig samman och vann i två raka set över ett annat hemmahopp, Emma Navarro, 6–3, 7–6.

Se Pegulas seger i spelaren ovan.

Sabalenka kan bli den första spelaren sedan 2016 att ta hem båda Grand Slam-titlarna på hardcourt (Australian Open och US Open)

– Förra året var en tuff upplevelse och i dagens match tänkte jag bara: Nej, nej, nej, Aryna, detta ska inte hända igen. Ta kontroll över dina känslor, säger Sabalenka.

Pegula: ”Det blir svårt”

Pegula hoppas att hemmapubliken ska hjälpa henne mot titeln:

– Det blir förstås svårt att vinna den matchen mot Sabalenka, hon har varit väldigt bra, men med stödet från den här publiken finns chansen, säger hemmahjälten.

När Pegula slog in matchbollen stod det också klart att det blir amerikanskt i finalen på både dam-och herrsidan. I den ena semifinalen på herrsidan möts nämligen båda hemmaspelarna Taylor Fritz och Frances Tiafoe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.