Boris Becker fick en flygande start som tränare till Holger Rune, som vann sin blott andra match sedan i somras. Här taggad i gårdagens match i Basel. Foto: GEORGIOS KEFALAS

Holger Rune en vinnare med Boris Becker vid sin sida

Uppdaterad
Publicerad

Kanske har det vänt för den danske supertalangen Holger Rune. I går kväll slog han Miomir Kecmanovic med 1-6,7-5,6-3 i Basels första omgång. Detta med nye tränaren Boris Becker vid sin sida för första gången.

Rune verkade vara lika kantstött som tidigare under säsongen med bara en vinst sedan Wimbledon, detta på elva matcher, när han tappade första set med 1-6 och hade ett brejk emot sig i andra – sedan vände allt och Rune fick revansch från i Stockholm förra veckan då serben vann lätt.

– Det har varit jättebra att jobba med Boris så här långt. Jag lärde mig mycket och jag gjorde några av de saker vi har jobbat med i matchen. Jag är superglad över att jag lyckades hålla mig kvar i matchen och vända, säger Rune enligt DR.

ATP

Becker var nervös på slutet och stod upp i St Jakobshalle och följde slutbollarna efter att ha lämnat platsen bredvid Runes mamma, Aneke, som alltid finns vid sin 20-årige sons sida.

”Tajming är viktigt i livet”

Det var många som höjde på ögonbrynen när Rune berättade om tränarbytet förra veckan. Den gudabenådade tennisspelaren Becker, 55, med sex Grand Slam-titlar har haft ett minst sagt stökigt privatliv och nyligen avtjänat en fängelsedom för sin kraschade ekonomi.

– Det som intresserar mig i honom är att det just nu är en utmanande tid för honom. Det gör mitt arbete roligare och spelaren är väldigt öppen för förändringar. Tajming är viktigt i livet, säger Becker om samarbetet.

Se dokumentären om Boris Beckers karriär på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet