Iga Swiatek har hoppat av tre turneringar på kort tid. Foto: JUSTIN LANE

Iga Swiatek hoppar av ännu en turnering: ”Är väldigt ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Iga Swiatek hoppar av China Open som inleds nästa vecka. Det är tredje turneringen på kort tid som hon hoppar av.

– På grund av personliga angelägenheter är jag tvungen att dra mig ur China Open i Peking, säger Swiatek i ett uttalande.

Swiatek, som inte förlorat en match på Roland Garros sedan 2021, fick överraskande vända hem från Paris OS med ett brons och hoppade sedan av Canadian Open på grund av utmattning.

US Open blev en besvikelse där hon som toppseedad blev utslagen i kvartsfinalen av den slutliga finalisten Jessica Pegula.

Hon var inte återhämtad till Korea Open som spelas i Seoul den här veckan och hoppade av. Nu kommer nästa avhopp, dock så hänvisar inte Swiatek till utmattning den här gången utan personliga skäl.

– Jag är väldigt ledsen eftersom jag hade en fantastisk tid när jag spelade och vann den här turneringen förra året och såg verkligen fram emot att vara tillbaka där, säger Swiatek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.