Iga Swiatek nere för räkning efter hård träff i magen: ”Hon är falsk”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Iga Swiatek gick vidare till OS-semifinal efter att ha slagit ut Danielle Collins i kvarten med 6-1,2-6,4-1, där amerikanskan gav upp efter skadeproblem.

Det var i det första gamet i det tredje setet som det hettade till i kvartsfinalen. Collins klev in i banan och tryckte till en hård backhand rätt i magen på Swiatek som gått fram på nät.

Polskan gick ner på knä med svåra smärtor och sågs till av Collins som tagit sig över på andra sidan nätet.

OS i Paris 2024

– Jag kunde inte andas under några ögonblick och det gjorde ganska ont men med allt adrenalin känner man inte efter så mycket som man borde, säger Swiatek.

Collins fick sedan ge upp på grund av en magmuskelskada och gav en känga till den polska världsettan som hon menar förminskade hennes skada.

”Något annat händer i omklädningsrummet”

– Hon behövde inte vara falsk angående min skada. Det är mycket som händer framför kameran och något annat som händer i omklädningsrummet. Jag behöver inte den här falskheten, säger Collins, som kommer att lägga av efter den här säsongen, till AP.

När en reporter frågade vad de pratat om efter matchen svarade Collins.

– Det är bättre att ni frågar henne.

Collins kritiserade även arrangören för att inte serva spelarna utan hade för varmt vatten i den 36-gradiga värmen vilket gjorde att hon blev uttorkad.

– Det var nästan så att jag kollapsade efter matchen och jag var på medicinsk kontroll i tre timmar. Jag hade kramper från nacken ner till tårna och drabbades av värmeslag, säger Collins.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet