Iga Swiatek och Yulia Putintseva

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Yulia Putintseva slår ut Iga Swiatek ur Wimbledon. Foto: TT

Världsettan Iga Swiatek utslagen i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Polska världsettan Iga Swiatek är utslagen ur Wimbledontennisen redan i den tredje omgången av damernas singelturnering.

Swiatek tappade en 1–0-ledning i set och förlorade tresetaren mot 35-rankade kazakiskan Yulia Putintseva med setsiffrorna 6–3, 1–6, 2–6.

Putinseva tackade publiken på bana 1 efter matchen.

– Jag har inga ord, jag är så glad att jag spelade så bra, ni fick liv i mig efter det första setet, säger hon i segerintervjun i Eurosport och fortsätter:

Wimbledon

– Det här är galet, hörrni. Det har varit en fantastisk energi i dag, vilket jag kände av på banan. Jag försökte underhålla er med mina slag.

23-åringen, som för en månad sedan vann Franska mästerskapen för tredje året i rad, fortsätter därmed att ha det svårt på gräset utanför London. På fem Wimbledonturneringar har hon aldrig tagit sig längre än till kvartsfinal i grand slam-turneringen.

Yulia Putinseva ställs härnäst mot Jelena Ostapenko, Lettland, i den fjärde omgången.

Ett annat favoritfall i damsingeln under lördagen var att tunisiskan Ons Jabeur, tia på världsrankingen, åkte ut mot 21-rankade ukrainskan Elina Svitolina med setsiffrorna 1–6, 6–7 (4–7).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet