Jannik Sinner och Novak Djokovic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Jannik Sinner besegrar Novak Djokovic i finalen. Foto: TT/Bildbyrån

Jannik Sinner mästare i Shanghai – slog Novak Djokovic

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic får vänta på sin 100:e atp-tourtitel. Världsettan Jannik Sinner besegrade serben i två raka set i Shanghai Masters.

Jannik Sinner utjämnar i och med segern inbördes statistiken mellan de två giganterna. De har nu vunnit fyra matcher vardera. För Sinner har alla fyra kommit i de senaste fem mötena.

Men hittat ett säkert sätt att slå Djokovic har han inte.

– Han har inga svagheter. Man måste bara ta de få chanser han ger en. Han är en legendar, säger Sinner i TV4:s sändning.

Bröt serven

Första set var en jämn affär som fick avgöras i tiebreak. Sinner hade det stressigt men lyckades bryta Djokovics serve.

– Då fick jag självförtroende för resten av matchen, säger han.

Siffrorna skrevs till slut till 7–6, 6–3 och Sinner tog därmed sin tredje masterstitel för säsongen.

Se avgörandet i spelaren ovan.

Nervöst inför Federer

För Djokovic var matchen speciell på flera sätt. Efter matchen skickade han en hälsning till sin gamla rival Roger Federer, som fanns på plats i publiken.

– Kul att se dig igen. Jag tror att det här är första gången som jag spelar inför dig, så det var lite press. Jag önskar att du var här på planen med oss.

Djokovic öppnade tidigare under veckan upp om tomheten han känner över att han är den sista i den förr så dominanta stjärntrion att fortfarande spela på touren, sedan både Federer och Rafael Nadal slutat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.