Machac stod för en riktig skräll i Shanghai

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Machac stod för en riktig skräll i Shanghai Foto: HECTOR RETAMAL

Skrällen: Carlos Alcaraz utslagen i Shanghai

Uppdaterad
Publicerad

Tjecken Thomas Machac stod för en riktig skräll i ATP 1000-turneringen i Shanghai när han slog ut världstvåan Carlos Alcaraz med 7-6, 7-5.

– Jag spelar min bästa tennis i livet just nu, sa tjecken efteråt.

Alcaraz kom till Shanghai formtoppad efter segern i Laver Cup i Berlin för två veckor sedan. Ingenting talade för att tjecken Thomas Machac, rankad 33:a i världen, skulle kunna rubba spanjoren i kvartsfinalen i storturneringen i Shanghai.

Men Machac spelade helt utan nerver i matchen och pressade Alcaraz med stenhårda slag från baslinjen. Oftast, i andra matcher, har tjecken större felprocent men fick idag in bollarna innanför linjerna och då kunde inte ens Alcaraz hinna med.

– Jag är så glad att jag lyckades spela det där spelet i två set, sa Machac om sin taktik och utförande i matchen.

Avgörandet i matchen kom i det näst sista gamet där Machac bröt Alcaraz serve. Sedan kunde han ganska enkelt serva hem matchen.

Det här var andra gången Machac slog en tennisgigant det här året. I Geneve i maj slog han Novak Djokovic.
I semifinalen i Shanghai väntar nu en tredje storspelare, världsettan Jannik Sinner.

– Jag gillar att spela mot de bästa så jag är nöjd med att jag får möta honom, säger Machac som inte räds något motstånd i den formen han befinner sig i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.