Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jannik Sinner kommentera Rafael Nadals avsked i klippet.

Rafael Nadal hyllas av stjärnorna efter beskedet om sitt karriärslut

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal meddelade i dag att han snart avslutar karriären.
Hyllningarna lät sedan inte vänta på sig från diverse håll.
– Jag hoppades alltid att denna dag aldrig skulle komma, säger Roger Federer.

Rafael Nadal lägger av.

Den spanske tennisikonen meddelade sitt beslut på plattformen X tidigare under torsdagen.

Sinner: ”Tuffa nyheter”

Därefter har mängder av hyllningar och hälsningar kommit till den spanske ikonen.

En av de som uttalat sig är en av hans största rivaler från tenniskarriären: Schweizaren Roger Federer, som avslutade sin karriär för två år sedan.

– Jag hoppades alltid att denna dag aldrig skulle komma. Tack för de oförglömliga minnena och alla dina fantastiska bedrifter i sporten som vi älskar, säger han, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Den nuvarande världsettan, Jannik Sinner, fick även han prata om Nadal, efter att han slagit Daniil Medvedev i kvartsfinalen i ATP-turneringen i Shanghai.

– Detta var tuffa nyheter för hela tennisvärlden, sade han, och fortsatte senare:

– Vi har alla sett hur bra han har varit som spelare, alla lektioner som han har gett oss, och hur han har lärt alla unga spelare hur man ska bete sig på banan och hur man ska hantera olika tuffa situationer på banan.

Hyllas även av Ronaldo

Även damernas världsfyra, Coco Gauff, hyllar Nadal.

– Det har varit helt fantastiskt att bevittna din storhet och arbetsmoral och få möjligheten att lära sig av den, säger hon, enligt Reuters.

Men det är inte bara tennisspelare som hyllar spanjoren. Även en av fotbollsvärldens största stjärnor genom tiderna, Cristiano Ronaldo, har enligt nyhetsbyrån Reuters hyllat Nadal.

– Din hängivenhet, passion och fantastiska talang har inspirerat miljontals människor runt om i världen. Det har varit en ära att få följa din resa och få möjligheten att kalla dig en vän, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.