Jessica Pegula fick slita hårt för att vinna sin femte WTA-titel, den första på gräs, i Berlin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Pegula vann sin första titel på gräs i Berlin. Foto: CLEMENS BILAN

Jessica Pegula vann kaosturneringen i Berlin efter fem räddade matchbollar: ”Mentalt”

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Pegula vann WTA-turneringen i Berlin efter att ha besegrat Anna Kalinskaja i finalen med 6–7(0–7),6–4,7–6(7–3). Hon behövde rädda fem matchbollar.

– Jag kunde inte få mer självförtroende på gräs, säger Pegula till WTA.

När Kalinskaja slagit i nät och segern var klar kom tårarna och en känslosam Pegula, som missade grussäsongen på grund av skada, kunde knappt tro att hon lyckats vända och snyftade i sin tröja.

Under veckan på gräset i den tyska huvudstaden tvingades fyra topp tio-spelare i världen att bryta på grund av skador och sjukdomar. Dessutom stördes turneringen av långa regnavbrott.

”Hanterat förseningar på grund av regn”

– Förhoppningsvis kommer det betala sig att ha fått spela flera långa matcher och att hantera förseningar på grund av regn som det kan bli i Wimbledon. Det var bra för den mentala delen, säger Pegula.

I går bröts världsfemman Pegulas semifinal mot världstvåan Coco Gauff vid 7–5, 6–6(3–1). Den matchen återupptogs vid lunchtid och fem poäng senare hade Pegula vunnit tiebreaket mot sin dubbelpartner med 7–2.

Strax efteråt spelades finalen där Pegula vann efter stora besvär där hon räddade fem matchbollar.

– Jess, du är en sådan kämpe och det är trevligt att se dig tillbaka på touren. Jag kunde inte önska mig en bättre comeback, säger 24-rankade Kalinskaja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.