Casper Ruud är utslagen efter förlust mot Zhizhen Zhang. Foto: TT

Kines besegrade Casper Ruud och skrev historia

Uppdaterad
Publicerad

Den norske stjärnan Casper Ruud är ute ur US Open efter att ha förlorat mot Zhizhen Zhang från Kina med siffrorna 4–6, 7–5, 2–6, 6–0, 2–6 i andra omgången. Zhang skrev ett litet stycke historia genom att som första kinesiske herrspelare besegra en topp fem-spelare.

– Jag fortsatte att spela på och tro på mig själv. Även när det såg tufft ut fortsatte jag att tro på mig själv och i slutet ordnade det sig, säger 67-rankade Zhang enligt AP.

Matchen böljade fram och tillbaka och norrmannen såg ut att ligga bra till i matchens slutskedet efter att ha vunnit fjärde set utan att tappa ett gem.

Men den 26-årige kinesen från Shangai kom tillbaka och vann det avgörande femte setet sedan han brutit sin motståndares serve två gånger om. Därmed tog Zhang revansch för förlusten i Franska öppna där Ruud vann i den tredje omgången.

”Han var den bättre spelaren”

Femterankade Ruud var inte så besviken på insatsen  – där han nådde hela vägen till final ifjol men väl där förlorade mot Carlos Alcaraz.

– Jag kommer inte att sitta är och vara superbesviken över saker jag kunde ha gjort bättre. Det viktigaste var att han var den bättre spelaren, han steppade upp. Det var skillnaden mot i Paris och det var så klart ett annat underlag. Jag är imponerad av honom och han kommer att vara ett hot under många år, säger Ruud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.