Nick Kyrgios drar sig ur US Open. Foto: Bildbyrån

Kyrgios drar sig ur ny grand slam – fjärde i rad

Uppdaterad
Publicerad

Den australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios drar sig ur US Open – säsongens sista grand slam-turneringen. Det meddelar turneringsarrangören.

Det innebär att han har missat alla fyra grand slams denna säsong.

Australiern kommer inte att delta eftersom han fortfarande rehabiliterar sig från skada.

Således har tennisstjärnan missat alla grand slam-turneringar den här säsongen. Kyrgios missade Australian Open och Franska mästerskapen till följd av en knäoperation. Därefter ådrog han sig en handledsskada och drog sig ur Wimbledon och ATP-turneringar i Washington, Toronto och Cincinnati.

US Open inleds 28 augusti.

Spelat en ATP-turnering i år

Bortsett från en uppvisningsmatch har han hittills i år bara kommit till spel i ATP-turneringen i Stuttgart, där han förlorade i första rundan mot den betydligt lägre rankade kinesen Wibing Yu.

I början av 2023 var australiern rankad som 26:a i världen. På grund av uteblivet spel har han rasat till 92:a plats på världsrankningen.

28-åringen tog sig till kvartsfinal i US Open och till final i Wimbledon förra året.

KLIPP: Kyrgios utbrott efter kvartsfinalförlusten mot Karen Chatjanov i fjolårets US Open

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.